Interessante weetjes

Interessante weetjes

De weetjes betreffen:


Algemeen
Wij plaatsen hier artikelen uit tijdschriften zoals AANZET of magazines van patiëntenverenigingen. Ook informatie over paramedische zorg kunt u hier vinden. Meestal zit er een verwijzing naar een andere site bij. Heeft u een interessant bericht of tip: laat het ons weten! Wij zetten het op deze pagina zodat iedereen het te weten komt. Mail naar ons secretariaat.


Grijs Kenteken
Over het rijden met grijs kenteken bestaat veel onduidelijkheid.
Wilt u precies weten waar u recht op heeft?
Neem dan eens een kijkje op de site van de belastingdienst of vul direct het formulier in:
Gesloten beurzenregeling gehandicapten“.

Terug naar boven


Zorg en ondersteuning thuis
Er is de laatste tijd veel veranderd op het gebied van de zorg.
Wilt u het laatste nieuws. Ga dan naar zorg en ondersteuning thuis, veelgestelde vragen

Terug naar boven


GymBijzonder
Onder de naam ‘GymBijzonder!’ is Gymnastiek Vereniging Best met een nieuwe groep gestart,
waarin kinderen met een verstandelijke beperking lekker kunnen bewegen door middel van sport en spel.
Ingeborg van Laarhoven, zelf moeder van een zoon met een verstandelijke beperking en initiatiefnemer van de groep,
kwam erachter dat er in Best weinig aanbod is voor kinderen met een verstandelijke beperking.

GymBijzonder klein

Leiding
Onder leiding van drie enthousiaste vrijwilligers is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opzetten van deze nieuwe groep. Doel van de groep is vooral het (samen) plezier ervaren in bewegen, werken aan de conditie en vertrouwen krijgen in het eigen lichaam. Larissa van Zummeren en Emmy de Beer zullen de groep leiden en hebben beiden ervaring in het begeleiden van kinderen met een verstandelijke beperking. Larissa is afgestudeerd als psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog. Emmy is afgestudeerd als sociaal pedagogisch handelaar. Zij krijgen ondersteuning van Wouter Scheepers.

Terug naar boven


Passend Lezen.nl
Lezen kan altijd! Dus ook als u blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 70.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 175 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften.
Aanvullend zijn er ruim 12.000 braille boeken verkrijgbaar. Daarmee kpassend_lezen_logo-siteomt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Schrijf u nu in en krijg onbeperkt toegang tot de mooiste boeken.

Terug naar boven


Earcatch
Ook als je een visuele beperking hebt is het fijn om er met vrienden of familie op uit te gaan. Samen naar de film gaan zat er tot op heden vaak niet in. Bioscopen moesten dure apparatuur aanschaffen om films toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Bartiméus Sonneheerdt en Soundfocus hebben daarom Earcatch ontwikkeld, zodat ook mensen met een visuele beperking de kans krijgen in elke bioscoop te genieten van Nederlandse filmvoorstellingen en zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.  Meer weten ….

Terug naar boven


Van Abbe Museum
Het van Abbe Museum heeft speciale rondleidingen voor mensen met een beperking.

Terug naar boven


G-sporten (voor mensen met een verstandelijke beperking)
G- voetbal bij Best Vooruit. Zie voor informatie
G-atletiek bij Generaal Michaelis. Voor nadere informatie
G-korfbal bij korfbalclub DKB. Het momentele g-team

Terug naar boven


Rolstoel-dansen
Ook dansen in de rolstoel of met een rolstoelgebruiker behoort in Best tot de mogelijkheden. Voor nadere informatie: Stichting Rolstoeldansen Nederland

Terug naar boven


Kans-plus Best/ Oirschot
Vele clubs voor mensen met een verstandelijke beperking (zwemmen, biljarten, countrydansen, judo, etc). Voor nadere informatie: Zie de site stichtingcarrousel

Terug naar boven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *