Wat doen wij

Wat doen wij

De Stichting Gehandicapten Platform Best (GPB) is een belangenorganisatie die opkomt voor alle burgers in Best met een beperking. Wij werken voor mensen met een zichtbare of een onzichtbare handicap, van jong tot oud. Ons streven is dat elke Bestenaar, ongeacht zijn situatie, gewoon mee kan doen in Best. Het bestuur van het GPB vergadert 10 keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen stippelen we ons beleid uit en bereiden we onze activiteiten voor.

Onze activiteiten zijn: 

 1. Het GPB overlegt intensief met de gemeente en andere betrokken instanties. Van groot belang is voor ons de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die moet waarborgen dat mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en in de samenleving mee doen. meer …
 2. Het GPB is vertegenwoordigd in de WMO-adviesraad. In de WMO zal de komende jaren veel veranderen. Nog meer dan voorheen zal het uitgangspunt worden dat eerst gekeken wordt wat de hulpvrager nog zelf kan. 
 3. Integrale Toegankelijkheid. voorbeeld ….
 4. Scholenvoorlichting. We vertellen op scholen hoe het is om met een zichtbare of onzichtbare beperking te leven en welke mogelijkheden er dan allemaal zijn. Hiermee werken we aan een positieve beeldvorming over mensen met een beperking. Verdere informatie en onze activiteiten kunt u vinden op de pagina scholenvoorlichting algemeen
 5. Public Relations. Het GPB heeft een uitgebreide website met onze laatste activiteiten en vele links naar andere organisaties en instellingen. Inmiddels zijn we ook actief op sociale media en kunt u ons vinden op Facebook. Verder verschijnt er regelmatig onze Nieuwsbrief met veel nuttige en praktische informatie. Ten slotte organiseren wij regelmatig themabijeenkomsten met actuele onderwerpen. En uiteraard presenteren we ons ook ieder jaar op de Sociale Markt met steeds een ander thema.

Terug naar over ons

2 thoughts on “Wat doen wij

 1. Ik had een oude houten keukenblok die mijn buren voor mij hebben gedemonteerd en in pakken van maximaal 3 platen +/- 10 kg hadden verpakt en in mijn auto hadden geplaatst waar ik erg blij mee was. Ik heb een zwaar medische dossier en gebruik een assortiment aan hulpmiddelen en mag een invalide kaart en parkeerplaats voor de huisdeur. Mijn auto is voorzien van een invalide sticker en duidelijk zichtbaar.
  Omdat ik zelf nog maar weinig kan ben ik zelf naar de milieustraat gereden (dat ka ik nog wel) om het hout (5 pakken) af te leveren. Ik had nog op de website gekeken voor de opening tijden en heb niet gezien dat je vanaf nu blijkbaar NIET geholpen wordt met uitladen. Door het regenachtige weer was ik de enige boven op de sorteer straat en stonden er 2 medewerkers te kijken of ik het op de juiste plaats zou deponeren. Ik stap uit en gebruik mijn loopstok en open alvast mijn kofferbak waarna direct 1 persoon komt kijken en vertelt dat de plastic zak wat voorkwam dat er schade aan het voertuig kwam in de sorteekzak moest. Op mijn vraag of hij mee wilde helpen kwam de reactie ” nee meneer wij mogen bij niemand helpen tillen en ook niet als u gehandicapt bent ” ik heb de gemeente Best gebeld en ik kreeg het advies om de klacht via email maar op te sturen.
  Gelukkig kwam er een oudere man van boven de 60 jaar en deze man was zo vriendelijk om mijn kofferbak leeg te maken.

  Ik vind dit te gek voor woorden en stuur zeker een klacht naar de gemeente en uiteraard ook het gehandicapte platform in de hoop dat beiden hier wat mee doen.

  Graag zie ik uw reactie tegemoet.

  Bert van Bommel.
  Hoefblad 155 . 5684 JX
  0650491662

  1. Hoi Bert

   Misschien een wat late reactie. Vakantietijd he?
   Het is goed dat je dit meldt. Ook goed dat je een klacht in gaat dienen bij de gemeente. Wij zullen dit vrijdag (30-6-2017) bespreken in onze vergadering. Kijken of we hier iets mee kunnen.
   Het is geen goede zaak om geen hulp te krijgen terwijl jij toch de moeite neemt om naar de milieustraat toe te gaan. Je hoort nog van ons.
   Met vriendelijke groet, Anita van Hoof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *