Treinen toegankelijk

Spontaan reizen met de trein ….

In het geval van Best is de stoptrein van Eindhoven van en naar ‘s-Hertogenbosch (bijna) altijd de nieuwe Sprinter. Ook die naar Tilburg is meestal de juiste. Het grote voordeel van dit type is de gemakkelijke in- en uitstap.

Bij de rolstoelingang (zie de tekens op de deur) zijn 2 gereserveerde plaatsen voor rolstoelgebruikers in de coupé en hun mogelijke begeleiders. Ook is er een ruim rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig met lage bedieningsknoppen.

De trein en de perrons zijn op gelijke hoogte. Makkelijk voor iedereen …

Een klein plankje schuift uit de trein om de spleet met het perron te overbruggen. Ideaal …

Met de lift komt u gemakkelijk boven in het station ….

In de NS Reisplanner Xtra app op de smartphone kunt u een reis plannen met de trein. Als u de reis plant staan bij de vertrektijden of de trein een zogenaamde Sprinter is.

Jammer genoeg zijn er ook oude Sprinters. Ook die worden sporadisch ingezet op ‘onze’ trajecten. Maar de volgende is dan weer een nieuwe, dus een half uurtje later ….

Gaat u verder weg en stapt u dan over in de Intercity dan heeft u altijd assistentie nodig. Maar u moet die assistentie minimaal 1 uur te voren aanvragen. Bel 030-2357822 of via de website: Assistentie gehandicapten

 

 

Terug naar Startpagina