Over ons » Mooie opkomst themamiddag slechtziendheidheid en slechthorendheid

Mooie opkomst themamiddag slechtziendheidheid en slechthorendheid

Wat betekent het hebben van een visuele beperking of een gehoorprobleem?  

Op 3 oktober hebben 2 spreekster, Mevr. Jacqueline Lavrijssen, Nederlandse Vereniging van Slechthorenden, en Bianca Span, Koninklijke Visio Experstise Centrum voor Blinden en slechtzienden een lezing gehouden. Mevr. Jacqueline Lavrijssen vertelde vooral hoe het is om slechthorend te zijn. Jan Ackermans, oud huisarts en gespreksleider, ondersteunde haar door de medische termen extra goed uit te leggen aan het publiek en de mensen te waarschuwen voor reclamestunts die je op tv vaak ziet. “Zelf goed je verzeringspolis nakijken, dan weet je ook welke vergoedingen je krijgt en naar een goede audioloog gaan waren zijn adviezen. 

Mevr. Bianca Span had een interessant verhaal over de diverse oogziektes en aandoeningen. Met een kort film werd getoond wat een slechtziende ervaart. Je wordt niet altijd begrepen omdat mensen denken dat je bepaalde dingen ook niet meer ziet als je slechtziend bent terwijl dat wel het geval is. Men kan selectief zien.

De Bezoekers konden zelf sommige vormen van visuele beperking ervaren door gebruik van speciale simulatiebrillen. Diverse hulpmiddelen werden getoond.

Dhr. Jan Ackermans had aan het eind van de middag nog wat leuke maar reële anekdotes. Dat deed hij voortreffelijk.

Mensen zoeken plaats voor de presentatie begint.

 

Bianca van Koninklijke Visio Eindhoven.
De voorzitter Frans Robers bedankt één van de spreeksters