Activiteiten

In deze rubriek staan al onze activiteiten die gaan komen.

Thema-avond “Autorijden met een cognitieve of lichamelijke beperking”

Je hoort het vast vaker om je heen dat als je iets gaat mankeren je een hoop gedoe krijgt met het CBR om je rijbewijs te kunnen behouden. Frustrerend is het als je een belangrijk deel van je mobiliteit dreigt, kwijt te raken. En dan nog maar te zwijgen over de omgeving die vindt dat jij niet meer zou kunnen autorijden. Veel wordt hier over gekletst, gemopperd, geleuterd. Weten wij zelf wel hoe het zit?

Als ik het aan mezelf vraag, rijzen mij toch heel wat vragen. Hoe zit het als je minder kunt zien, maar nog net genoeg kunt zien? Hoe zit het als je één been of arm zou missen?
Wat als je een herseninfarct zou hebben gehad of af en toe niet meer weet waar je bent? Wat als iemand een licht verstandelijke beperking heeft?
WAT ALS IK VERLAMD ZOU RAKEN. AAAAAHHH, MOET ER NIET AAN DENKEN.

Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om met diverse aanpassingen toch rijdend door het leven te gaan.
We willen immers allemaal gewoon mee kunnen doen.
Reden genoeg voor ons, om hier eens wat aandacht aan te geven.

Op woe 5 juni organiseert het GPB in samenwerking met de Seniorenraad en Veilig Verkeer Nederland een thema-avond. Er komen 2 sprekers: Marleen van Aartrijk of een collega van expertisecentrum Viso gaat iets vertellen over de mogelijkheden auto te rijden/ reizen met een visuele beperking. Rijschoolhouder Rudy van Esch gaat iets vertellen over zijn ervaringen met mensen die een beperking hebben en toch willen (blijven) autorijden. Deze avond wordt geleid door Jan Ackermans, oud-huisarts. Hij heeft een goede kijk op dit alles vanuit zijn praktijkervaring en medische kennis.

Wanneer: Woe 5 juni 2024.
Waar: Prinsenhof, Hoofdstraat 43.
Hoe laat: Zaal open om 18.30. Start 19.00 tot 21.00-21.30u.
Entree: 2 euro. U krijgt hier een lekker kopje koffie of thee voor. 

Hopelijk tot ziens!

Foto met gehandicpten parkeerkaart op stuur.

Logo week van de toegankelijkheid
Van 7 tot 12 oktober is weer de jaarlijkse week van de toegankelijkheid. Houdt onze website in de gaten voor alle activiteiten

Logo oogvereniging

Op maandag 16 oktober is het weer de jaarlijkse internationale dag van de witte stok. 

Houdt onze website in de gaten voor activiteiten.