Archief

Hieronder een overzicht van diverse berichten uit ons archief.

Activiteiten

Wat doen wij? Hulp gevraagd Werkgroepen Contact Week van de

Dag van de witte stok

Dag van de witte stok activiteit

Op 15 oktober is het de dag van de witte stok. Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de witte stok, hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking. Het thema van deze dag ‘Stop voor de witte stok’. Rond deze dag kunt u op verschillende plekken in Best posters zien hangen met daarop het thema en de tekst: ‘wat je ook rijdt, stop altijd’.

Dit jaar wordt er ook een activiteit georganiseerd door het gehandicapten platform in samenwerking met de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente.
Er wordt in een groep een rondje gelopen door het centrum, waarbij op verschillende plekken wordt overgestoken. Hiermee willen we nog eens extra aandacht vragen voor de veiligheid van   blinden en  slechtzienden  in het verkeer. Verder vragen we tijdens de ronde aandacht voor het vrijhouden van looppaden in het centrum.

Als u het leuk vindt om zich bij ons aan te sluiten die dag dan bent u van harte welkom, of u nu een visuele beperking hebt of niet. Als u zelf eens wilt ervaren hoe lastig het is om over te steken als u niets ziet dan hebben wij blinddoeken en stokken voor u beschikbaar.

De activiteit vindt plaats tussen 14.00-16.00uur. Verzamelen voor de ingang van de bibliotheek aan de kant van Achterom. medewerking kunnen ze wel gebruiken.

Oversteken met blindenstok

Wanneer iemand met blindengeleidenstok over wil steken, dient men te stoppen

Taststok met twee rode lijnen

Stok met 2 rode reflectielijnen zodat deze in de schemer goed zichtbaar zijn.