Archief

Hieronder een overzicht van diverse berichten uit ons archief.

Aankondiging Week van de Toegankelijkheid

De eerste week van oktober is een landelijke dag van de toegankelijkheid.
Je moet dan denken aan: kan ik hetgeen waarvoor ik kom bereiken, bijvoorbeeld per bus auto, fiets, lopend; De B van bereikbaarheid
kan ik er naar binnen. Denk aan breedte van een deur, hoogte bel, oprit, deurklink, deurdranger, drempel; De T van toegankelijk
kan ik de faciliteiten gebruiken. Denk aan lage balie, pinautomaat, onderrijdbare tafel, toiletvoorzieningen, goede verlichting, goed bruikbare website. De B van bruikbaarheid. Ofwel compleet BTB .

Daarnaast is de Toegankelijkheid van de infrastructuur belangrijk. Stoepen zonder obstakels (fietsen die in de weg staan, omhoog liggende tegels), reclameborden die juist opgesteld staan, opritjes, ratels in verkeerslichten, geleidelijn. Wellicht ben ik nog wat vergeten.

Het GPB gaat hier in samenwerking met de gemeente de nodige aandacht aan geven om te laten zien dat 
IEDEREEN MEE MOET KUNNEN DOEN.

Op maandag 4 oktober geven wij workshops aan gemeenteambtenaren.

Woensdag 6 oktober om 10.30u. wordt het gehandicapten toilet bij de Buffel officieel geopend door wethouder Ria van der Hamsvoord.
S’middags wordt er in de burgerzaal van het gemeentehuis voorlichting gegeven over toegankelijk bouwen.
Onder anderen Hans van Houtum (achitect) zal vertellen hoe dat in zijn werk gaat en waar hij tegenaan loopt.

Zaterdag 9 oktober kan een ieder die dat wil, meedoen aan verschillende workshops. In deze workshops kan je ervaren hoe het is om blind te zijn, hoe het is om doof te zijn, hoe het is om een niet zichtbare handicap te hebben. Ook wordt er voorlichting gegeven over autisme.
Deze workshops worden gehouden in Best Wijzer van 10.00u-12.00u. Je kunt je aanmelden via onze kraam op de markt (bij de Kiosk) of bij Best Wijzer.

Graag tot ziens!