Kan / mag ik nog wel autorijden met….?

Archief

Hieronder een overzicht van diverse berichten uit ons archief.

Activiteiten

Wat doen wij? Hulp gevraagd Werkgroepen Contact Week van de

Kan / mag ik nog wel autorijden met….?

Logo GpbLogo SeniorenRaadLogo Rijschool van EschLogo Veilig Verkeer Nederland


Je hoort het vast vaker “Als je iets gaat mankeren krijg je een hoop gedoe met het CBR om je rijbewijs te kunnen behouden. Hoe frustrerend is het als je een belangrijk deel van je mobiliteit dreigt kwijt te raken. Om nog maar te zwijgen over je omgeving die vindt dat jij niet meer zou kunnen autorijden. Veel wordt hier-over gekletst, gemopperd, geleuterd. Weten we eigenlijk wel hoe het zit?

Er rijzen toch heel wat vragen. Hoe zit het als je minder kunt zien, maar nog wel net genoeg? Hoe zit het als je één been of arm zou missen?
Wat als je een herseninfarct hebt gehad, of af en toe niet meer weet waar je bent?
Wat als iemand een licht verstandelijke beperking heeft?
WAT ALS JE VERLAMD ZOU RAKEN. AAHHH!, MOET ER NIET AAN DENKEN.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om met diverse aanpassingen toch rijdend door het leven te gaan. We willen immers allemaal gewoon mee kunnen doen.
Reden genoeg, om hier eens wat aandacht aan te geven.

Op woensdag 5 juni organiseert het GPB, in samenwerking met SeniorenRaadBest en Veilig Verkeer Nederland, een thema-avond in Prinsenhof. Er komen 4 sprekers: Greetje Suetens, ervaringsdeskundige verteld uit ervaring wat zij is tegengekomen met het verlengen van haar rijbewijs; Paul Gondrie (vertegenwoordiger VVN) gaat vertellen welke rol Veilig Verkeer Nederland kan hebben binnen dit thema; Marleen van Aartrijk van expertisecentrum Visio, gaat vertellen welke mogelijkheden er zijn om mobiel te blijven met een visuele beperking. Rijschoolhouder Rudy van Esch neemt ons uitgebreid mee in zijn leservaringen met mensen die een beperking hebben en toch willen (blijven) autorijden. Deze avond wordt geleid door Jan Ackermans, oud-huisarts. Hij beschikt over een ruime ervaring rond dit thema.

Wanneer: Woensdag 5 juni 2024.
Waar: Prinsenhof, Hoofdstraat 43.
Hoe laat: Zaal open om 18.30. Start 19.00 tot 21.00-21.30u.
Entree: Voor 2 euro is er koffie/thee voor bij binnenkomt en in de pauze.

Hopelijk tot ziens!

Auto tegen een paal aan gereden met op de achtergrond een ambulance.Auto tegen een paal aan gereden met op de achtergrond een ambulance.